5.8.2019

מתכון לתשעת הימים - סלט ירוק: אפונה, שעועית ירוקה, ברוקולי ותרד, טונה "לייט" ברוטב אנשובי



טונה סטארקיסט, סלט ירוקים // צילום: טל-ציפורין


תשעת הימים - מתכונים ללא בשר ותוסיפו על זה את חום יולי אוגוסט ההולך ומתעצם משנה לשנה ומי מאיתנו לא חושק בארוחת צהריים מזינה, משביעה ובעיקר מרעננת. ימי הקיץ החמים ושעות היום הארוכות גורמים לשינוי בצריכת האנרגיה של הגוף. כתוצאה מכך נגרמים שינויים בהרגלי האכילה, אנשים רבים מדווחים על ירידת תאבון בתקופת הקיץ ועובדים רבים מדווחים על חוסר אנרגיה ועייפות גבוהה לאחר הפסקת ארוחת הצהריים. עם זאת, קיימת חשיבות גדולה לשמור על אורח חיים בריא ותזונה נכונה (לא רק לשם שמירה על הגזרה) גם בימים אלו.

סלט ירוק מזין וטעים:

מצרכים:
קופסה של טונה סטארקיסט לייט 4% שומן בטעם טבעי/עשבי תיבול אפונה – משומרת
שעועית ירוקה – משומרת
2 גבעולי ברוקולי טרי מפורק לפרחים קטנים
200 גרם עלי בייבי תרד טריים
עלי חסה
רוטב אנשובי

הוראות הכנה:
לרסק בעזרת מוט ריסוק: קופסת אנשובי משומר (מסונן), חצי כוס שמן זית, חצי כוס מיץ לימון טרי, רבע כוס מיץ תפוזים, 2 שיני שום קצוצות, מלח ופלפל.
אופן הכנה:
לאדות \ לבשל במים את הברוקולי.
לשים בקערה עלי חסה, עלי בייבי תרד, אפונה, שעועית, ברוקולי, טונה 5% עם עשבי תיבול וכמה כפות מהרוטב.
לעטר בשומשום, שקדים פרוסים וצנוברים קלויים. ניתן לפזר פרמזן \ קשקבל מגורר.






אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

5.8.2019

מתכון לתשעת הימים - סלט ירוק: אפונה, שעועית ירוקה, ברוקולי ותרד, טונה "לייט" ברוטב אנשובי



טונה סטארקיסט, סלט ירוקים // צילום: טל-ציפורין


תשעת הימים - מתכונים ללא בשר ותוסיפו על זה את חום יולי אוגוסט ההולך ומתעצם משנה לשנה ומי מאיתנו לא חושק בארוחת צהריים מזינה, משביעה ובעיקר מרעננת. ימי הקיץ החמים ושעות היום הארוכות גורמים לשינוי בצריכת האנרגיה של הגוף. כתוצאה מכך נגרמים שינויים בהרגלי האכילה, אנשים רבים מדווחים על ירידת תאבון בתקופת הקיץ ועובדים רבים מדווחים על חוסר אנרגיה ועייפות גבוהה לאחר הפסקת ארוחת הצהריים. עם זאת, קיימת חשיבות גדולה לשמור על אורח חיים בריא ותזונה נכונה (לא רק לשם שמירה על הגזרה) גם בימים אלו.

סלט ירוק מזין וטעים:

מצרכים:
קופסה של טונה סטארקיסט לייט 4% שומן בטעם טבעי/עשבי תיבול אפונה – משומרת
שעועית ירוקה – משומרת
2 גבעולי ברוקולי טרי מפורק לפרחים קטנים
200 גרם עלי בייבי תרד טריים
עלי חסה
רוטב אנשובי

הוראות הכנה:
לרסק בעזרת מוט ריסוק: קופסת אנשובי משומר (מסונן), חצי כוס שמן זית, חצי כוס מיץ לימון טרי, רבע כוס מיץ תפוזים, 2 שיני שום קצוצות, מלח ופלפל.
אופן הכנה:
לאדות \ לבשל במים את הברוקולי.
לשים בקערה עלי חסה, עלי בייבי תרד, אפונה, שעועית, ברוקולי, טונה 5% עם עשבי תיבול וכמה כפות מהרוטב.
לעטר בשומשום, שקדים פרוסים וצנוברים קלויים. ניתן לפזר פרמזן \ קשקבל מגורר.






אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה